Engineering your future

Icoon Duaal Studeren

Een uitdagende baan als Cyber Security & Cloud Engineer én een HBO-studie volgen

CV generator werken & studeren

Een uitdagende baan als Cyber Security & Cloud Engineer én een HBO-studie volgen

Cyber Security & Cloud Engineer is het beroep van de toekomst. De wereld wordt steeds afhankelijker van IT en er zijn steeds meer digitale bedreigingen. Daarom is er ook steeds meer vraag naar specialisten op het gebied van Cyber Security en Cloud Engineering. Dat betekent voor jou een uitdagende baan in de ICT én baangarantie.

Doorgroeien naar HBO

Je kunt natuurlijk aan het werk als MBO-er, maar je kunt ook besluiten om naar een HBO niveau door te groeien. Je krijgt dan nog meer kansen bij een werkgever en een salaris dat daarbij past.

De bedrijven die bij de Cloud IT Academy zijn aangesloten, willen ambitieuze jongeren in de praktijk opleiden en ondersteunen om een HBO diploma te halen. Hogeschool Utrecht sluit hierop aan met de opleiding Cyber Security & Cloud. Een zogenaamde duale opleiding, waarbij je tegelijkertijd studeert én werkt. Een unieke kans voor jou om je HBO diploma te halen, terwijl je een baan hebt (vierjarig contract) en een salaris ontvangt. Je krijgt een fijne plek binnen een bedrijf, dus je wordt beslist niet gedetacheerd.

Voor wie?

Heb je een MBO opleiding niveau 4 ICT of Netwerkbeheer afgerond? Dan kun je sowieso bij ons terecht. Ook havisten en vwo-ers met affiniteit kunnen aansluiten. Heb je technische vaardigheden, zoals scripting, Microsoft Exchange/SharePoint, Windows Server? Ben je een doener en een denker? Dan is de combinatie werken/studeren wellicht wat voor jou.

Voor havisten en vwo-ers is een speciaal programma ontwikkeld. In het eerste half jaar (eerste semester) volg je de HBO opleiding vijf dagen in de week. In het tweede semester volg je vier dagen in de week de HBO opleiding Cyber Security & Cloud bij Hogeschool Utrecht. Daarnaast loop je één  of twee dagen in de week stage bij een van onze bedrijven. In het tweede jaar volg je hetzelfde duale programma als de overige studenten. Twee dagen naar de HU en drie dagen aan het werk (salaris en contract).

Wil je bij onze bedrijven je MBO eindstage doen?

Onze bedrijven gevestigd in diverse regio’s in Nederland hebben ook veel stageplaatsen beschikbaar. Een unieke kans voor jou om te ervaren hoe het is om binnen een van onze bedrijven te werken. Mocht het klikken, dan kun je besluiten om na je afstuderen bij het bedrijf te blijven in een studeer/werkbaan en daarnaast de duale HBO opleiding te volgen.

Combinatie werken & studeren

Op deze website zie je een overzicht van hi-tech werkgevers die jou direct een baan aanbieden (vierjarig contract). Je hoeft dus niet te zoeken naar een bedrijf en je gaat vanaf dag één aan de slag. Als je niet naar de Hogeschool gaat, ben je aan het werk als een gewaardeerd medewerker bij de organisatie van je keuze. Je wordt dus niet gedetacheerd, maar werkt bij het bedrijf samen met je nieuwe collega’s. Dit bedrijf investeert in jou met een gedegen begeleiding, terwijl je ook nog eens een salaris krijgt betaald.

Van jou wordt wel verwacht dat je je kennis verdiept en verbreedt op HBO niveau. Daarom volg je naast je baan de HBO opleiding Cyber Security & Cloud bij Hogeschool Utrecht. In het eerste en tweede studiejaar heb je één tot twee studiedagen (in totaal 60 dagen per jaar) in de week. Ook krijg je opdrachten voor zelfstudie. Aangezien je in de praktijk veel leert, gaat de studie je makkelijker af. Bovendien ondersteunen de bedrijven van Cloud IT Academy je bij je studie. Daarom hebben zij het predicaat Investor in Young Cloud Talent.

Uiteraard vergt de combinatie werken en studeren wel discipline en doorzettingsvermogen. Wij helpen je om ‘te leren werken’ met een trainingsprogramma, vier dagen per jaar. Ga je als een trein door je studie, dan betaalt het bedrijf waar je werkt ook nog eens je studiekosten achteraf.

Voordelen van werken op HBO-niveau

Als je op HBO niveau werkt, krijg je meer kansen om jezelf te ontwikkelen dan op MBO niveau. Je krijgt een breder takenpakket en meer verantwoordelijkheden. Naast een doener, ben je ook een denker. Je neemt een centrale rol in binnen de ICT vakgebieden. Je kunt manager worden van een afdeling, consultant die klanten adviseert, je richten op research of kiezen voor een internationale loopbaan. HBO functies worden meer gewaardeerd binnen een organisatie. Dit zie je terug in een zeer aantrekkelijk salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Hoe meld je je aan?

Kijk op deze website ook naar: