Over CITA

Over CITA
Stichting Cloud IT Academy

IT-bedrijven hebben een nijpend tekort aan talentvolle en betrokken medewerkers die ze voor langere tijd aan hun organisatie binden. CITA biedt dé oplossing. De bij CITA aangesloten bedrijven bieden banen aan afgestudeerde MBO IT-studenten én geven hen de ruimte om een vierjarige duale HBO IT opleiding te volgen van Hogeschool Utrecht. Studenten krijgen een vierjarig contract, salaris en bij het behalen van voldoende studiepunten wordt hun studie achteraf door hun werkgever vergoed.

Samen maken wij praktijkgerichte HBO opleidingen

CITA geeft mede vorm aan en monitort de duale HBO IT opleidingen van Hogeschool Utrecht, zodat deze naadloos aansluiten bij de beroepspraktijk. De ‘input’ halen wij uiteraard op bij de deelnemende bedrijven die zich formeren in gebruikersgroepen. Dit betekent dat een opleiding niet statisch is, maar meebeweegt met en anticipeert op de ontwikkelingen van het bedrijfsleven. Als deelnemer aan CITA krijgt u dus invloed op het onderwijs aan uw medewerkers van de toekomst.

Werven en begeleiden studenten

Dankzij een intensieve samenwerking met circa 30 MBO opleidingen in Nederland hebben wij toegang tot een groot potentieel van MBO IT studenten. Wij geven voorlichting op locatie, spreken hen individueel of op onze (digitale) bijeenkomsten en hebben tools om hun capaciteiten te testen. Daardoor kunnen wij het juiste talent matchen met het juiste bedrijf.

Naast afgestudeerde MBO-ers regelen wij ook afstudeerstagiaires voor onze bedrijven. Jongeren die in de toekomst kiezen voor een baan én het volgen van een HBO opleiding.

Zijn studenten eenmaal aan de slag op hun werkplek, dan kunnen ze rekenen op onze ‘coaching on the job’. Hun vakinhoudelijke begeleiders ondersteunen wij persoonlijk en met expertmeetings.

Programma ‘Job in the cloud’ succesvol

Het eerste programma van CITA ‘Job in the cloud’ voor de snel groeiende cloud industrie is een groot succes. In 2018 en 2019 kozen ruim 100 IT-jongeren voor de combinatie van werken én studeren bij de ruim 60 cloud bedrijven die deelnemen aan CITA. Daarnaast vonden ook tal van afstudeerstagiaires een plek bij de CITA bedrijven. Zij stromen laten door naar een baan in combinatie met de duale HBO studie Cyber Security & Cloud.

Programma ‘Dream Developer’

Het succes van ‘Job in the cloud’ heeft geleid tot een nieuw werken/studeren programma gericht op Software Development dat in augustus 2021 van start gaat.  Samen met Hogeschool Utrecht ontwikkelt CITA op dit moment de praktijkgerichte duale opleiding hiervoor. In 2020 kunnen bedrijven al aankloppen bij CITA voor afstudeerstagiaires.

Over CITA 2