Engineering your future

Cloud IT Academy

Stichting Cloud IT Academy

Stichting Cloud IT Academy

De snel groeiende hosting en cloud industrie heeft nu en in de toekomst uitdagende banen voor gespecialiseerde IT-professionals op HBO niveau. Stichting IT Cloud Academy is opgericht om jong talent voor te lichten over deze sector en hen te begeleiden om op hoog niveau te gaan werken. Deze stichting is een initiatief van de brancheverenigingen DINL, DHPA, ISPConnect en vele hitech cloudbedrijven in diverse regio’s.

HBO opleiding Cyber Security & Cloud

Cloud IT Academy heeft samen met Hogeschool Utrecht de vierjarige duale HBO opleiding Cyber Security & Cloud ontwikkeld. Een opleiding die naadloos aansluit bij de eisen van werkgevers en de beroepspraktijk. De eerste lichting is gestart in 2018.

Studenten volgen 60 dagen per schooljaar college en werken drie dagen in de week bij een van de bedrijven aangesloten bij Cloud IT Academy. Uit ervaring blijkt dat zij direct inzetbaar en facturabel zijn. Ze krijgen wel de ruimte en de juiste begeleiding om zich op de werkvloer te ontwikkelen en ondersteuning bij hun studie.

Vanaf dag één ontvangen ze een salaris (vierjarig contract). Wordt een studiejaar succesvol afgerond, dan krijgen ze hun studiekosten van de werkgever betaald.

Duurzaam commitment

Het enthousiasme is groot, zowel bij de deelnemende bedrijven als bij studenten die elkaar via speeddates en vele andere wervingsactiviteiten leren kennen.

Bedrijven en studenten committeren zich echt aan elkaar. De student kan rekenen op innovatief, zeer praktijkgericht toponderwijs dat z’n weerga in ons land niet kent. Bovendien zijn studenten verzekerd van een baan. Bedrijven investeren optimaal in goed opgeleide specialisten die ze na vier jaar door en door kennen en graag aan ze willen binden. Zij krijgen dan ook het predicaat ‘Investor in Young Cloud Talent’.

Cloud IT Academy biedt

  • Ontzorgen van bedrijven door werven van jong talent, zowel MBO stagiaires als afgestudeerden voor een studeer/werkbaan. De excellente medewerkers van de toekomst
  • Meest praktijkgerichte duale HBO opleiding van Nederland (in samenwerking met Hogeschool Utrecht). CITA is dé schakel tussen onderwijs en bedrijfsleven
  • Programma gericht op inhoud, praktijk en persoonlijke ontwikkeling
  • Kansen voor jongeren om te studeren voor bachelor én tegelijkertijd te werken in een uitdagende baan
  • Unieke promotie van de branche/sector

Word ook partner

Wilt u jonge talenten laten studeren en werken op een manier die perfect aansluit op uw onderneming en uw uitdagingen? Stel dan een of meer studeer/werkbanen beschikbaar. Mail met Marcel Schilders, info@clouditacademy.nl of bel Marcel, 085-0470624.

Organisatie en bestuur

Marcel Schilders Directeur
Marcel Schilders
Cloud IT Academy
Frans ter Borg Voorzitter
Frans ter Borg
Quanza
Simon Besteman Secretaris
Simon Besteman
ISPConnect & DINL
Bart Lageweg Penningmeester
Bart Lageweg
Bizway
Ludo Baauw Bestuurslid
Ludo Baauw
Intermax

Onze partners